Przecier ogórkowy

Monika
Przetwory
05.08.2016 19:56
Przecier ogórkowy

Kiszonych ogórków kładę bardzo dużo, mam ochotę na sałatkę to robię sałatkę, mam ochotę na kanapki to robię kanapki, mam ochotę na zupę to robię zupę. Do każdego słoiczka włożyć mały ząbek czosnku, kawałek chrzanu oraz kawałek baldachimu kopru z nasionami ( ja na 6 słoiczków dałam jeden taki duży baldachim kopru jaki jest widoczny na zdjęciu). Na pewno jest on dobrym rozwiązaniem dla osób, które nie mają dużo miejsca na przetwory bo zajmie zdecydowanie mniej miejsca a kilka małych słoiczków na pewno da się jakoś upchnąć. Wiele osób dopytuje o przepis na przecier ogórkowy na zupę ogórkową dlatego też postanowiłam zrobić kilka słoiczków aby przygotować wpis specjalnie dla Was. Zupę ogórkówą bardzo lubimy jak również kiszone ogórki ale ja zawsze zupę ogórkową robię po prostu z całych kiszonych ogórków startych na tarce. Z tej ilości ogórków wychodzi ok 6 słoiczków takich jak na zdjęciu o pojemności ok 300-350 ml. 2 łyżki soli kamiennej do każdego słoiczka: kawałek korzenia chrzanu, mały ząbek czosnku, kawałek baldachimu kopru z nasionami Ogórki dokładnie umyć i osuszyć. A wiadomo zupka z takiego własnoręcznie zrobionego przecieru będzie na pewno lepsza niż z kupnego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/08/przecier-ogorkowy.html