Udka drobiowe z prodiża

Beata
Obiad
22.01.2016 0:07
Udka drobiowe z prodiża

Składniki 10 podudzi z kurczaka 2 duże cebule 2 łyżki masła klarowanego 3/4 szklanki wody 2 łyżki ketchupu pikantnego 2 łyżki przecieru pomidorowego sól pieprz słodka papryka natka pietruszki Podudzia umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pamiętam czasy, kiedy w domu jeszcze moja mama i babcia piekły w prodiżu ciasta, mięsa i bułki. Piec około 1 godziny, a następnie otworzyć prodiż (bardzo ostrożnie , aby nie poparzyć się parą) i obrócić delikatnie mięso. Wodę wymieszać z ketchupem, przecierem, doprawić solą, pieprzem i wlać na mięso. Na patelni rozgrzać masło klarowane i lekko obsmażyć z każdej strony mięso. Jeszcze jedna zaleta tego urządzenia to, że wkładamy wszystko do środka, zamykamy i wszystko samo się piecze.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/01/udka-drobiowe-z-prodiza.html