Tymbaliki drobiowo-wieprzowe bez żelatyny

Alicja
Przekąski
22.01.2016 8:08
Tymbaliki drobiowo-wieprzowe bez żelatyny

Najlepiej smakują z dodatkiem odrobiny soku z cytryny czy octu, ale osoby nie tolerujące ostrych smaków równie dobrze mogą zjeść je bez żadnych innych dodatków :) Składniki: golonka wieprzowa golonka z indyka 2 skrzydła z indyka pęczek włoszczyzny 1 cebula 1 puszka groszku konserwowego 2-3 jajka sól, pieprz Przygotowanie: Mięso umyj, przełóż do garna, zalej wodą, tak aby zakryło mięso. Już od dłuższego czasu planowałyśmy zrobienie galaretki, zawsze jednak brakowało czasu i istniała obawa, że nie wyjdą bez żelatyny. Mięso oddziel od kości i pokrój na drobne kawałki, marchewkę w talarki, a jajka w ćwiartki lub połówki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://doprawionefantazja.blogspot.com/2014/01/tymbaliki-drobiowo-wieprzowe-bez.html