Aby przemycić choć odrobinę szpinaku do naszego codziennego jadłospisu proponuję roladki z kurczaka, gdzie wraz z mozzarellą zgrabnie został ukryty w zielonym nadzieniu :) Składniki: (na 4 porcje) 4 małe pojedyncze piersi kurczaka 400 g mrożonego szpinaku 1 kula mozzarelli 4 ząbki czosnku sól, pieprz masło, olej (do smażenia) Przygotowanie: Na patelni rozgrzej masło, podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek i rozmrożony wcześniej szpinak. Zawiera bardzo duże ilości żelaza, sporo witamin (A, C, E, wit. z grupy B, a także sole mineralne, które korzystnie wpływają na cały organizm. Warto smażyć je na mniejszym ogniu aby mięso w środku nie było surowe. Następnie obsyp mięso solą i pieprzem z obydwu stron. Szpinak jest jednym z cenniejszych warzyw, jakie stworzyła natura.