składniki: ok 1 kg karkówki 2-3 kiszone ogórki 4-5 kawałków papryki konserwowej musztarda sarepska lub delikatesowa 3/4 l gorącej wody sól,pieprz 2 listki laurowe olej do smażenia 3 łyżki mąki pszennej Karkówkę pokroić w grubsze plastry, u mnie z kg wyszło siedem plastrów. Aby było łatwiej można roladki wyjąć z sosu a potem gdy sos będzie już gotowy włożyć je z powrotem. W mięsko zawinęłam warzywka z własnych przetworów - kiszone ogórki oraz paprykę konserwową. Na dnie patelni powinien powstać taki ciemny osad (ja mówię na to lekka przypalenizna), który sprawi, że sos będzie ciemny. Jeśli szukacie pomysłu na sycący obiadek z udziałem karkówki to polecam takie roladki. Rozgrzać głęboką patelnię z odrobiną oleju i obsmażyć roladki ze wszystkich stron. Sos zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody, doprawić do smaku solą i pieprzem.