Składniki na dużą keksówkę: 300 g buraków, ugotowanych, obranych i drobno startych 160 ml oleju 5 jajek kilka kropli aromatu waniliowego 300 g mąki pszennej szczypta soli 3 czubate łyżeczki proszku do pieczenia 100 g ciemnego kakao 300 g cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru wanilinowego 5 łyżek sztucznego miodu 50 g wiórków kokosowych Składniki na kokosową kruszonkę: 50 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka mąki 1 czubata łyżeczka masła Zaczynamy od przygotowania kruszonki - składniki na kruszonkę umieszczamy w małej miseczce u rozcieramy między palcami, aż kokos dokładnie oblepi się masłem. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i miksujemy jeszcze przez chwilę aż masa będzie gładka i błyszcząca. Pyszne, wilgotne ciasto z dodatkiem buraków, kakao, cukru trzcinowego i dużej ilości wiórków kokosowych. Naprawdę dużą keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy mąką - ciasto po przelaniu do formy powinno sięgać do połowy jej wysokości. Dodatkowo: masło do wysmarowania formy odrobina mąki do podsypania formy CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Dodajemy mąkę wymieszaną z solą, proszkiem do pieczenia i kakao, a następnie wsypujemy cukier, cukier wanilinowy i wlewamy miód.