Spróbujcie, jak smakuje karnawał w Italii :) SKŁADNIKI (2 blachy - około 40 sztuk) 500 g mąki pszennej 200 g cukru 160 g białego wina półwytrawnego 160 g oliwy extra vergine 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE Popularne we Włoszech szczególnie w okresie karnawału, jak nasze pączki czy faworki :) Można je robić w kształcie precli lub okrągłe jak oponki. Ciambelline to po włosku pączki - jednak te precelki to raczej ciasteczka - ale bardzo smaczne. - KLIK! niedziela, 17 stycznia 2016 Włoskie ciasteczka karnawałowe z białym winem - ciambelline al vino Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom)
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2016/01/woskie-ciasteczka-karnawaowe-z-biaym.html?m=0