Ciasto Shrek

Monika
Ciasta
13.01.2016 21:28
Ciasto Shrek

składniki: biszkopt biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia zielona masa budyniowa 1 l zielonego soku typu kubuś 3 budynie śmietankowe bez cukru (na 0,5 l mleka) zielona masa budyniowa 1 l zielonego soku typu kubuś 3 budynie śmietankowe bez cukru (na 0,5 l mleka) 2 łyżki cukru oraz 350 ml śmietanki 30 % 2 opakowania ciastek delicje ok 300 g 2 galaretki agrestowe 350 ml śmietanki 30 % 2 opakowania ciastek delicje ok 300 g 2 galaretki agrestowe Składniki na biszkopt przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Jedną galaretkę agrestową rozpuścić w 250 ml wody, drugą rozpuścić zgodnie z przepisem w 500 ml wody. Jedną galaretkę agrestową rozpuścić w 250 ml wody, drugą rozpuścić zgodnie z przepisem w 500 ml wody. Śmietankę ubić i połączyć z tężejącą galaretką rozpuszczoną w 250 ml wody. Śmietankę ubić i połączyć z tężejącą galaretką rozpuszczoną w 250 ml wody. Gdy przestygnie i będzie letnia ułożyć na niej ciastka delicje lekko wciskając w masę, ciastka układamy warstwą czekolady do góry. Masę wyłożyć na zieloną masę z delicjami. Masę wyłożyć na zieloną masę z delicjami. Gdy sok się zagotuje wlewać powoli rozmieszane w soku budynie, energicznie mieszać aby nie zrobiły się grudy. Odlać szklankę soku i wymieszać w nim budynie w proszku. Gdy śmietankowa masa stężeje wierzch zalać drugą przygotowaną galaretką i ponownie odstawić do stężenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/01/ciasto-shrek.html