SKŁADNIKI: 1 szklanka mąki Schar mix it 150 gram masła 1 szklanka wody 4 jajka szczypta soli Krem*: 2 bezglutenowe budynie waniliowe 600 ml mleka 1 kostka masła w temp. pokojowej 1 cukier waniliowy 1 laska wanilii 1,5 łyżki whisky 0,5 szklanki cukru pudru Polewa: 2 łyżki masła 100 gram gorzkiej czekolady 1 łyżka wody WYKONANIE: W garnuszku rozpuszczamy masło z wodą i szczyptą soli. Eklerkę przekrawamy na pół lub składamy z 2 ciastek, przekładamy kremem, górę polewamy czekoladą, odstawiamy do lodówki na 30 minut. *Kremu wychodzi z tej porcji na prawdę sporo, można więc zrobić ciasto z podwójnej porcji. Masło ucieramy na biały puch z cukrem pudrem i dodajemy po jednej łyżce budyń, miksując na najwyższych obrotach. Zgodnie z przepisem odlewamy do szklanki trochę mleka, pozostałą część gotujemy w rondelku z dodatkiem cukru waniliowego i ziarenek wanilii. Wystarczy rozpuścić ją w kąpieli wodnej lub mikrofalówce wraz z wodą i masłem, cały czas mieszając żeby się nie zważyła. Gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką o dużym otworze i wyciskamy na blaszkę wyłożoną papierem. Jeśli urosną, ale stwierdzimy, że ciężko je przekroić na pół, możemy użyć jednego ciastka jako dół, a drugiego jako górę. Cały czas gotując wlewamy rozrobiony budyń i energicznie mieszamy, gotujemy jeszcze chwilę i odstawiamy do wystudzenia.