składniki: 1 kg zmielonego sera, może być z wiaderka 50 g masła 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny 6 łyżek cukru* 1 średnia cytryna** 1 galaretka cytrynowa ciastka delicje biszkopty do wyłożenia formy Następnie dodać resztę zmielonego sera oraz otartą skórkę i sok z przygotowanej wcześniej cytryny. Do rondelka wlać mleko i dodać żelatynę, odstawić na trochę aby napęczniała. Do miski przełożyć masło, dodać cukier oraz 3 łyżki zmielonego sera. Jeszcze raz dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Zmiksować dokładnie aby składniki się połączyły. Dokładnie zmiksować aby cukier się rozpuścił. Gdy galaretka będzie już zimna i zacznie tężeć wystawić sernik z lodówki. Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Ponownie wstawić do lodówki aby galaretka dobrze stężała.