Składniki: - Spód: - 250 g herbatników korzennych - 120 g masła - Masa serowa: - 1 kg twarogu z wiaderka - 1 szkl cukru - 5 jajek - 1 budyń czekoladowy - 150 ml kremówki 30% - 150 g czekolady gorzkiej - 1 płaska łyżka kakao - 1 płaska łyżka przyprawy do piernika - 150 ml oleju rzepakowego - Bita śmietana: - 200 ml kremówki 30% - 1 łyżka cukru pudru - Dekoracja: - czekoladowe gwiazdki - czekoladowa posypka Spód: Herbatniki zmiksować w blenderze na proszek, przełożyć do naczynia, wlać ciepłe rozpuszczone masło, wymieszać i wyłożyć równomiernie dno tortownicy o średnicy 25 cm. Masa serowa: Kremówkę podgrzać ale nie gotować. Wsypać przyprawę do piernika, kakao i zmiksować blenderem lub dokładnie rozmieszać tak by nie było grudek z kakao. Miksując na wolnych obrotach wlać olej, wsypać proszek budyniowy i wlewać letnią kremówkę z przyprawą. Masę serową wylać na spód z herbatników i piec w 180 stopniach około 80 minut.