Pełnoziarniste kokardki z krewetkami i fasolką szparagową

La
Makarony
17.11.2015 9:36
Pełnoziarniste kokardki z krewetkami i fasolką szparagową
  • Czas gotowania: 15 min
  • Czas przygotowania: 15 min

Składniki

400 g Makaronu (np Lubella pełne ziarno kokardki)

400 g krewetek

200 g fasolki szparagowej

200 ml śmietanki 36%

Szczypiorek

3 ząbki czosnku

2 małe cebule

Sól, pieprz

Olej

Przepis

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. Czosnek i cebule siekamy drobno i przesmażamy na oliwie. Dodajemy krewetki.. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Następnie dodajemy makaron i śmietankę. Całość mieszamy i posypujemy siekanym szczypiorkiem.

Bardzo fajne danie np na zabawę andrzejkową. Uwaga! Włosi nie uznają parmezanu do owoców morza, tak jak i cappuccino np do pizzy, co jest bardzo popularne w Polsce:)