WĄTRÓBKA W CYNAMONIE

Danuta
Obiad
28.09.2015 19:01
WĄTRÓBKA W CYNAMONIE
  • Czas gotowania: 35 min
  • Czas przygotowania: 45 min

Składniki

1/2 kg.wątróbki środkowej

3 cebule

1/2 szkl.rodzynek

1 łyżeczka cynamonu

sól i pieprz

3 łyżki mąki

olej do smażenia

Przepis

Roszyjki zalewamy wrzątkiem.Wątróbkę myjemy dokładnie ,czyścimy.Każdą posypujemy pieprzem i obtaczamy w mące.Nie solimy przed smażeniem !!!!Na patelni rozgrzewamy olej ,wrzucamy posiekaną cebulę i po chwili Wątróbkę.Na ostrym ogniu smażmy chwilę i gdy się zetnie ,przekładamy je na drugą stronę.Dodajemy osączone rodzynki i cynamon.Nie przykrywamy patelni , bo wątróbki mogą zrobić się twarde.Gdy będą usmażone ,wykładany je na talerze i dopiero wtedy solimy .Podajemy że świeżą bułeczką.Smacznego.!