- Czas gotowania: 35 min
- Czas przygotowania: 45 min
Składniki
1/2 kg.wątróbki środkowej
3 cebule
1/2 szkl.rodzynek
1 łyżeczka cynamonu
sól i pieprz
3 łyżki mąki
olej do smażenia
Przepis
Roszyjki zalewamy wrzątkiem.Wątróbkę myjemy dokładnie ,czyścimy.Każdą posypujemy pieprzem i obtaczamy w mące.Nie solimy przed smażeniem !!!!Na patelni rozgrzewamy olej ,wrzucamy posiekaną cebulę i po chwili Wątróbkę.Na ostrym ogniu smażmy chwilę i gdy się zetnie ,przekładamy je na drugą stronę.Dodajemy osączone rodzynki i cynamon.Nie przykrywamy patelni , bo wątróbki mogą zrobić się twarde.Gdy będą usmażone ,wykładany je na talerze i dopiero wtedy solimy .Podajemy że świeżą bułeczką.Smacznego.!