Energia 28 kcal 77 kcal Białko 1.3 g 1.9 g Tłuszcz 0.3 g 0.1 g Węglowodany 7.7 g 18.3 g Błonnik 2.8 g 1.5 g Składniki: 1 kg dyni, najlepiej hokkaido lub piżmowej (waga przed obraniem) 2 łyżki oleju, np. kokosowego przyprawy – wedle upodobań, u mnie 2 łyżeczki słodkiej i 1 łyżeczka ostrej papryki 1. Frytki obtocz w oleju, piecz 15-20 minut w 200 stopniach, aż się zarumienią. 2. W misce wymieszaj olej z przyprawami 3. Dynia ma ponad dwa razy mniej kalorii i węglowodanów niż ziemniaki, a przy tym więcej błonnika i beta-karotenu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.powiedzdietomnie.pl/2015/08/pieczone-frytki-z-dyni.html