Potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej

Basia
Obiad
10.11.2015 10:58
Potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej

Składniki

* 2 piersi z kurczaka

* 0,5 kg pieczarek

* śmietana 18% (330g)

* szklanka bulionu (może być z kostki)

* 20 dag ugotowanej fasolki szparagowej ( u mnie mrożona)

* 5 łyżek musztardy

* sól, pieprz

* tłuszcz do smażenia

Przepis

Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy na rumiano na tłuszczu. Przekładamy do garnka. Pieczarki kroimy w półplasterki i odparowujemy na patelni z nadmiaru wody. Dodajemy je do kurczaka. Dokładamy fasolkę szparagową. Całość zalewamy szklanką bulionu. Dodajemy śmietanę i musztardę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem ok. 15 min. Danie można posypać pietruszką, ja użyłam suszonej.