- Czas gotowania: 30 min
- Czas przygotowania: 30 min
Składniki
5000 gram fasolki szparagowej
250 gram piersi z kurczaka
3-4 duże pomidory
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
200 ml mleka kokosowego
sos sweet chilli
słodka papryka
oregano
sól
pieprz
pieprz ziołowy
oregano
czosnek granulowany
Przepis
Fasolkę szparagową dokładnie czyścimy, kroimy na trzy części i gotujemy z dodatkiem soli.
Ugotowaną fasolkę odcedzamy i odstawiamy.
Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z dodatkiem przypraw w postaci słodkiej papryki, oregano, soli oraz pieprzu.
Na osobnej patelni podsmażamy na oleju cebulę z czosnkiem. Gdy już cebula z czosnkiem lekko się zarumieni dodajemy do nich pokrojone w kostkę pomidory. Całość podsmażamy i doprawiamy do smaku pieprzem ziołowym, oregano, czosnkiem granulowanym oraz solą.
W dużym garnku łączymy ze sobą podsmażone pomidory, ugotowaną fasolkę oraz kurczaka. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą oraz doprowadzamy do wrzenia z dodatkiem mleka kokosowego oraz sosu sweet chilli.
I gotowe.
To danie to świetny pomysł zdrowy i pyszny obiad.