Ryba na czerwono z brzoskwinią

Basia
Obiad
10.11.2015 11:05
Ryba na czerwono z brzoskwinią

Składniki

* 50 dag dowolnej ryby, np. mintaj

* puszka brzoskwiń

* 5 łyżek koncentratu pomidorowego

* 3 małe cebule

* sól, pieprz

* mąka, jajko, tarta bułka do panierowania ryby

* tłuszcz do smażenia

Przepis

Rybę solimy i pieprzymy z każdej strony. Panierujemy kolejno w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy aż cebula zmięknie. Kładziemy na rybę. Na każdej rybie układamy po kawałku brzoskwini. Pozostały sok z brzoskwiń mieszamy z koncentratem pomidorowym. Zalewamy rybę. Zapiekamy ok. 30 min. w temperaturze 180 stopni C.