Kurczak chrupiący

Tomasz
Obiad
02.11.2015 8:07
Kurczak chrupiący
  • Czas gotowania: 5 min
  • Czas przygotowania: 15 min

Składniki

jajko , mąka kukurydziana , pasta sambal , czosnek granulowany , skrobia ziemniaczana , proszek do pieczenia , maka pszenna , papryka słodka

Przepis

Kurczak chrupiący na ostro :)

Pokrojona pierś dajemy do miseczki wbijamy 1 jajko , jedna czubata łyżkę maki kukurydzianej , łyżeczkę pasty sambal , cebule granulowana , czosnek granulowany , sol i pieprz. Wyrabiamy wszytko dokładnie żeby nie było grudek :)

Do oddzielnego naczynia wsypujemy 100 gram maki pszennej + 70 gram kukurydzianej i 30 gram skrobi ziemniaczanej + łyżeczka proszku do pieczenia + papryka słodka , sól i pieprz

Obtaczamy kawałki kurczaka w naszej mieszance ( nie dociskamy za mocno ) odkładamy na blaszkę na 5 min. Rozgrzewamy olej temp 160s nie więcej , smażymy na złoty kolor :)

Podałem z ostrym sosem sriracha można go kupić w sklepach chińskich :)na koniec biały sezam

Smacznego :))