Potrawka z drobiowych serc

Dagmara
Obiad
01.11.2015 21:04
Potrawka z drobiowych serc

Składniki: 2 łyżki oleju 2 duże cebule, drobno posiekane 2 ząbki czosnku, zgniecione 1 kg serduszek drobiowych 1/2 szklanki białego wina woda lub bulion 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1/2 papryczki chilli, drobno posiekanej, bez pestek 3 łyżki serka typu Filadelfia sól, świeżo mielony pieprz Do podania: ryż, pieczywo lub ziemniaki CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. 3. Danie zdejmujemy z ognia, dodajemy papryczkę chilli i Philadelphię i mieszamy, aż ser całkowicie się rozpuści. Bardzo dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i odstawiamy na bok na durszlaku, aby wyschły. Wrzucamy cebulę i podsmażamy na średnim ogniu przez około 10 minut, aż zmięknie. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę, zwiększamy ogień i gotujemy 15 minut, aż sos zgęstnieje. Pomimo że przygotowywałam w życiu wiele różnych i dziwnych potraw, zrobienie tej kosztowało mnie wiele nerwów. Dusimy pod przykryciem na małym/średnim ogniu około 40 minut. W smaku serduszka przypominają wątróbkę, w konsystencji natomiast pierś z kurczaka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2015/10/potrawka-z-drobiowych-serc.html