składniki: naleśniki 2 banany 1,5 szklanki mleka 1 szklanka wody 2 szklanki mąki 1 jajko 2 łyżki oleju 2 łyżki śmietany kwaśnej 12 % 2 łyżki cukru jabłkowy mus 1,5 kg jabłek cukier waniliowy do smaku, ok 2-3 łyżki Smażyć aż jabłka zaczną się rozpadać, można potem jeszcze zmiksować blenderem na gładki mus. Gotowym musem posmarować usmażone wcześniej naleśniki. Banany obrać ze skórki i przełożyć do rozdrabniacza, zmiksować na gładki mus. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić w drobną kostkę. Przełożyć na dużą patelnię i skopić sokiem z cytryny.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/10/bananowe-nalesniki-z-jabkowym-musem.html