Składniki
SKŁADNIKI :
2 mięsiste pomidory
1- 2 kulki mozarelli
1 mała cukinia
1 mały bakłażan
2 ugotowane buraczki
sos pesto bazyliowy ( użyłam gotowy )
oliwa z oliwek
garśc orzechów ziemnych bez soli
roszpunka, bazylia i kiełki rzodkiewki do dekoracji
Przepis
Bakłażana i cukinię kroimy w plastry, lekko solimy, polewamy olejem i grillujemy, można użyc patelni grillowej lub zwykłej teflonowej. Kiedy ładnie się podpieką wykładamy na talerz.
Pomidota, ugotowane buraczki i mozarellę kroimy w plastry.
Na dużym talerzu układamy naprzemiennie cukinię, pomidora, ser, bakłażana i buraczka.
Kiedy wszystkie składniki są już ułożone smarujemy je pesto bazyliowym.
Z boku talerza układamy roszponkę, danie posypujemy kiełkami, pokrojonymi orzechami i polewamy oliwą z oliwek.
Pyszna i prosta sałatka gotowa, rewelacyjna na przyjęcia, do podjadania lub dań z makaronem.
Smacznego.