FORSZMAK LUBELSKI - SMAKI MOJEGO DZIECIŃSTWA

Monika
Obiad
30.10.2015 8:24
FORSZMAK LUBELSKI - SMAKI MOJEGO DZIECIŃSTWA

SKŁADNIKI - 2 udka z kurczaka - 5 skrzydełek z kurczaka - 1 marchewka - 0,5 kg pieczarek - 1 łyżka masła - 2 małe cebule - 3 ogórki kiszone - ziele angielskie - liść laurowy - sól, pieprz - majeranek - łyżka koncentratu - łyżka mąki SPOSÓB WYKONANIA Udka i skrzydełka zostawiamy do wystygnięcia, a w tym czasie kroimy pieczarki w półplastry oraz cebulę w kostkę i dusimy je na maśle 4) Kroimy ogórki w drobna kostkę 5) Ze skrzydełek i udek odzielamy mięso od kości, mięso kroimy na drobne kawałki 6) 1) Udka, skrzydełka, pokrojoną marchewkę, ziele angielskie oraz liść laurowy wrzucamy do wody i gotujemy bulion 2) Do bulionu wrzucamy mięso, pieczarki z cebulą oraz ogórki i gotujemy przez około 20 minut 7) Z bulionu wyjmujemy mięso oraz zbieramy nadmiar tłuszczu 3)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.moje-idealia.pl/2015/10/forszmak-lubelski-smaki-mojego.html