Składniki
1 szklanka mąki
4 łyżki płatków owsianych
1 marchewka
szczypta cynamonu
125 g masła
1 łyżka cukru trzcinowego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
powidła lub inna domowa konfitura
Przepis
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dodaj płatki owsiane,cukier,marchewkę i pokrojone masło. Szybko zagnieć ciasto,owiń je w folię spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 30 minut.Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj je na cienki placek. Wybraną foremką wykrawaj ciasteczka i układaj ja na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Ciasteczka piecz w 180 C przez ok. 15 minut. Upieczone ciasteczka odstaw by przestygły.
Połowę ciasteczek posmaruj powidłami i przykryj pozostałymi ciasteczkami