- Czas przygotowania: 60 min
Składniki
• 5 plastrów karkówki
• 10 łyżek ketchupu
• 2 garście suszonych grzybów
• 25 dag dyni obranej i pokrojonej w kostkę
• 1 czerwona papryka
• 1 duża cebula
• 5 łyżek majonezu
• 15 dag żółtego sera
• sól, pieprz
• tłuszcz do smażenia
Przepis
Grzyby zalewamy szklanką wody i moczymy przez noc. Gotujemy do miękkości w wodzie w której się moczyły przez ok. 30 min. Karkówkę lekko rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Maczamy w ketchupie. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Pieczemy ok. 30 minut. W tym czasie paprykę kroimy w podłużne paseczki a cebulę w piórka. Wrzucamy na patelnię. Dokładamy dynię. Smażymy aż warzywa staną się miękkie. Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach. Warzywa wykładamy na mięso. Smarujemy majonezem. Przykrywamy żółtym serem. Zapiekamy jeszcze ok. 20-30 minut.