Leśna karkówka z suszonymi pomidorami

Barbara
Obiad
07.10.2015 14:59
Leśna karkówka z suszonymi pomidorami
  • Czas gotowania: 60 min
  • Czas przygotowania: 60 min

Składniki

4 plastry karkówki

2 garście suszonych

słoik suszonych pomidorów

łyżka rozmarynu RAFEX

2 łyżki kwaśnej śmietany 18%

łyżka mąki

sól, pieprz

Przepis

Grzyby płuczemy. Zalewamy dwoma szklankami wody. Mięso lekko rozbijamy. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Wkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C. ok. 1 h. Grzyby gotujemy ok. 30 minut w wodzie w której się moczyły. Dodajemy rozmaryn i pokrojone w cienkie paski pomidory. Gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Dodajemy śmietanę i zagęszczamy łyżką mąki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gorącym sosem polewamy mięso wyciągnięte z piekarnika. Danie najlepiej smakuje z kaszą gryczaną.