Składniki
* 50 dag filetów z ryby
* 1 kg ziemniaków
* przyprawa do ziemniaków
* przyprawa do ryb
* mieszanka warzywna konserwowa 400 g
* szklanka kremówki
* 10 dag żółtego sera
* 2 jajka
* sól, pieprz
* mąka do obtoczenia
* tłuszcz do wysmarowania formy
* olej do smażenia.
Przepis
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy ze skórki i kroimy w grube plastry i posypujemy przyprawą do ziemniaków. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy przyprawą do ryby, obtaczamy w mące i smażymy na patelni na złoty kolor. Warzywa odcedzamy z zalewy. W naczyniu wysmarowanym tłuszczem układamy połowę ziemniaków, rybę, mieszankę warzywną, resztę ziemniaków. Kremówkę mieszamy z jajkami, startym na grubych oczkach żółtym serem. Doprawiamy pieprzem i solą. Zalewamy zapiekankę. Pieczemy ok. 35 minut