Sprawdziła się doskonale, a najbardziej cieszy mnie to, że nie muszę kupować specjalnie takich oliw smakowych, już niedługo pojawią się kolejne przepisy na wzbogacenie smaku oliwy z oliwek. Sprawdziła się doskonale, a najbardziej cieszy mnie to, że nie muszę kupować specjalnie takich oliw smakowych, już niedługo pojawią się kolejne przepisy na wzbogacenie smaku oliwy z oliwek. Sałatka z rukoli, z figami, gruszką i camembertem Składniki: 3 garście świeżej, najlepiej drobnolistnej rukoli 2 świeże figi 1/2 sera camembert 1/2 świeżej gruszki 2 plasterki szynki 1 garść pokruszonych orzechów włoskich tutaj oliwa z oliwek aromatyzowana ziołami, przepis znajdziecie ocet balsamiczny Przygotowanie: dzielimy na ósemki, gruszkę i ser camembert kroimy na półplasterki, układamy na rukoli. Szynkę dzielimy na mniejsze kawałki, całość posypujemy orzechami włoskimi, skrapiamy oliwą z oliwek aromatyzowaną ziołami i octem balsamicznym. W tym tygodniu odbieram zamówione zakupy w sklepie ekologicznym, pojawią się więc nowe inspiracje i nowe, również dla mnie, produkty.