Na roladki z kurczaka 5 filetów z kurczaka (u mnie ok. 900 g) 200 g bryndzy ok. 100 g jarmużu 1 ząbek czosnku sok wyciśnięty z połowy limonki 1 łyżka rozmarynu 2 chochle ugotowanego wcześniej bulionu olej do smażenia sól, pieprz Na kokosowo-limonkowy sos 200 ml mleczka kokosowego 3 liście limonki 30 g mąki pszennej ok. 100 ml wody ok. 1,5 chochli bulionu, który został wykorzystany już przy obróbce kurczaka Przygotowanie Na patelni rozgrzać pół łyżki oleju i wrzucić jarmuż, którego wcześniej należy umyć i wykroić z niego twarde części łodyg. Roladki wstępnie przesmażyć na patelni przez około 3 minuty, obracając je w trakcie aby przyrumieniły się z każdej strony. Na bulion wyłożyć roladki z kurczaka i dusić je w nim przez 10 minut. Ciasno zwijać w roladki wbijając w nie po około 3 wykałaczki, żeby nie rozpadły się nam podczas smażenia. Z patelni z roladek odlać 1,5 chochli bulionu i przelać je do rondelka. Sos podawać w sosjerce lub od razu polać nim roladki z kurczaka. Jeśli pozostało wam trochę bulionu z poprzedniego obiadu to może warto go wykorzystać do przygotowania sosu z poniższego przepisu. Sosem postanowiłam polać roladki z kurczaka z bryndzą i jarmużem. Przyprawić czosnkiem przeciśniętym przez praskę i sokiem z z limonki. Tłuszcz z patelni można odlać i w zamian wlać 2 chochle bulionu. Do bulionu dodałam mleczko kokosowe i listki limonki, dzięki czemu sos nabiera lekko słodkawego ale i kwaskowatego smaku. Przed przystąpieniem do gotowania zaopatrzcie się w wykałaczki lub patyczki do szaszłyków pocięte na mniejsze kawałki.