Składniki na spód: 300 g mąki pszennej 80 g tartego sera grana padano 150 g masła 1 jajko Składniki na nadzienie: 20 g suszonych borowików 150 g serka koziego do smarowania 3 jajka 150 ml śmietanki 30% szczypta suszonego tymianku sól, świeżo mielony pieprz 4. Na podpieczony spód wylewamy nadzienie, posypujemy serem grana padano i wkładamy do piekarnika na 30-35 minut. Wszystkie składniki na spód zagniatamy na jednolite ciasto i wygniatamy nim dokładnie foremkę o średnicy 27 cm. 3. W między czasie przygotowujemy nadzienie: grzyby dokładnie odsączamy i przesmażamy 3-4 minuty na suchej rozgrzanej patelni. Wkładamy do piekarnika na 10 minut, po czym zdejmujemy obciążenie i dopiekamy jeszcze 7 minut. Po tym czasie wyciągamy, pozostawiamy na 10 minut, aby tarta odpoczęła. Dodatkowo: 20 g tartego sera grana padano szczypiorek do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Na ciasto kładziemy kawałek papieru do pieczenia i obciążamy ryżem, fasolą lub specjalnymi kulkami ceramicznymi.