- Czas gotowania: 20 min
- Czas przygotowania: 20 min
Składniki
Składniki:
1 Sztuka dyni
2 sztuki marchewki
4 sztuki cebuli
5 sztuk ziemniaków
0,5 łyżeczki imbiru
1 Łyżeczka pieprzu
0,5 łyżeczki soli
Przepis
Kaloryczność: niska
Koszt: do 10 zł
Przygotowanie:
Do przepisu najlepiej wybrać niewielką dynię mającą około 1kg.
Wydrążyć dynie z pestek, można je ususzyć i zjeść w późniejszym terminie.
Obrać dynie ze skórki oraz pokroić ją na kawałki i włożyć do garnka.
Obrać ziemniaki, marchewkę, cebulę i pokroić w kostkę i dodać do garnka.
Zalać garnek wodą, posolić i gotować pod przykryciem około pół godziny.
Zmiksować zupę na krem, posolić i dopieprzyć oraz dodać imbir do smaku.