- Czas gotowania: 40 min
- Czas przygotowania: 20 min
Składniki
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
pół cukinii
500 g pieczarek
1 czerwona cebula
6 oliwek zielonych
5 suszonych pomidorów
ser żółty
jogurt
Przepis
Kaloryczność: średnia
Koszt: 10 - 20 zł
Przygotowanie:
Strudel z grzybowym farszem to znakomita propozycja obiadowa – z pewnością odmienna niż makaron lub ziemniaki. Wystarczy poświęcić 1 godzinę i upiec ciasto w piekarniku.
Pokrój i podsmaż cebulę dodając krojone w plastry pieczarki
Pokrój suszone pomidory oraz oliwki, dodaj do pieczarek
Na koniec pokrój cukinię w kosteczkę i dodaj do pieczarek, zdejmij z ognia
Rozłóż ciasto na strudel. Wzdłuż dłuższego brzegu wyłóż cienkie plastry żółtego sera
Ser przesmaruj jogurtem
Wyłóż pierwszą warstwę farszu i zwiń ciasto w pojedynczą rolkę
Wyrównaj i przyciśnij brzegi oraz wyłóż kolejną warstwę farszu ponownie rolując.
Na końcu przyciśnij końcowy brzeg ciasta do ciasta by warstwy skleiły się
Wstaw ciasto do wcześniej nagrzanego piekarnika na 200 stopni. Piecz przez 35-40min.
Strudel z grzybowym farszem gotowy do jedzenia po lekkim przestudzeniu