Wodę zagotować z sokiem z cytryny, zdjąć z ognia włożyć pokrojone jabłka i pozostawić pod przykryciem w zależności od twardości na 3-5 minut żeby jabłka zmiękły. Składniki: - 1 ciasto francuskie - 2 jabłka - 1 szkl wody - 2 łyżki soku z cytryny - konfitura z płatków róż Ogródek Dziadunia - cukier puder Jabłka umyć i nie obierać z skórki. Ułożyć na zakładkę zimne plasterki jabłek pozostawiając na końcach po 2 cm wolnego miejsca. Zdjąć folię i piec jeszcze około 8-10 minut żeby się zrumieniły, ale trzeba ważać by się nie przypaliły jabłka. Nie dociskać zbyt mocno, żeby jabłka się nie wysunęły z ciasta. Po upieczeniu wyjąć z formy i studzić na kratce.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ala-piecze.blogspot.com/2015/10/roze-z-jabka-w-ciescie-francuskim.html?spref=fb