Składniki: (na 2 burgery) niewielka pojedyńcza pierś z kurczaka 2 spore liście sałaty 1 pomidor 1/2 kulki sera mozarella kiełki brokuła (opcjonalnie) 2 bułki pełnoziarniste sos 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżeczki drobno posiekanej cebuli 1 niewielki ogórek konserwowy 1 łyżeczka musztardy kilka kropli octu jabłkowego sól marynata do mięsa 2 łyżki oleju roślinnego 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki soli W czasie gdy czekamy na mięso przygotować sos – składniki sosu wymieszać i doprawić solą. Kurczaka usmażyć na patelni grillowej. Na bułce ułożyć sałatę, plastry pomidora, usmażonego kurczaka i plastry sera mozarella. Wstawić do piekarnika na 3-5 minut (mają się podgrzać i być lekko chrupiące). Przekroić wzdłuż na pół, a w razie potrzeby lekko rozbić. Grillowana pierś kurczaka, warzywa i pyszny sos musztradowo-jogurtowy zamknięte w pełnoziarnistej bułce.