Zupa z cukinią i pieczarkami

Basia

Zupy

09.10.2015 9:56

Zupa z cukinią i pieczarkami

Składniki

· 2 cebule

· 2 marchewki

· 30 dag pieczarek

· 1 czerwona papryka

· 1 cukinia

· 1,5-2l. bulionu

· 5 łyżek kaszy manny

· 3 łyżki masła,

· 3 łyżki oleju

· sól, pieprz

Przepis

Cebule, paprykę kroimy w kostkę, marchewkę w cieniutkie słupki a pieczarki w plasterki. Na oleju i maśle podsmażamy pokrojone warzywa ok. 10-15 minut. Cukinię kroimy w większą kostkę. Podsmażone warzywa i cukinię przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem i gotujemy ok. 15 minut. Dodajemy kaszę manną i gotujemy do czasu aż zupa zacznie gęstnieć. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.