- Czas gotowania: 60 min
- Czas przygotowania: 60 min
Składniki
podwójna pierś z kurczaka
· 25 dag pieczarek
· 4 ząbki czosnku
· 1 czerwona papryka
· szklanka groszku (może być mrożony)
· pół kapusty pekińskiej
· 2 litry bulionu
· puszka mleka kokosowego (400 ml)
· sos sojowy
· sól, pieprz
· tłuszcz do smażenia
Przepis
Piersi solimy, pieprzymy i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w cienkie paseczki a czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie warzywa podsmażamy do czasu aż zmiękną. Do garnka wkładamy mięso i warzywa. Zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 15 minut. Dokładamy poszatkowaną kapustę, groszek, mleko kokosowe. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.