Zupa na mleku kokosowym

Basia
Zupy
09.10.2015 8:41
Zupa na mleku kokosowym
  • Czas gotowania: 60 min
  • Czas przygotowania: 60 min

Składniki

podwójna pierś z kurczaka

· 25 dag pieczarek

· 4 ząbki czosnku

· 1 czerwona papryka

· szklanka groszku (może być mrożony)

· pół kapusty pekińskiej

· 2 litry bulionu

· puszka mleka kokosowego (400 ml)

· sos sojowy

· sól, pieprz

· tłuszcz do smażenia

Przepis

Piersi solimy, pieprzymy i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w cienkie paseczki a czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie warzywa podsmażamy do czasu aż zmiękną. Do garnka wkładamy mięso i warzywa. Zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 15 minut. Dokładamy poszatkowaną kapustę, groszek, mleko kokosowe. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.