Drobiowe szaszłyki bazyliowe.

Ewelina
Obiad
08.10.2015 20:52
Drobiowe szaszłyki bazyliowe.

Składniki

podwójna pierś z kurczaka

sól, pieprz, bazylia (świeża lub przyprawa)

patyki do szaszłyków

łyżka oliwy

Przepis

Fileta z kurczaka rozbić tłuczkiem do mięsa.

Pokroić po długości na paseczki (ok. 3 cm szerokości)

Wrzucić do miski, dodać przyprawy. Dokładnie wymieszać.

Zostawić na pół godziny. W tym czasie przygotować piekarnik. Na blaszkę położyć papier do pieczenia natłuszczony oliwą.

Porcje fileta zwijać w ,,ślimaczki,, i nabijać na patyk do szaszłyków. Wedle uznania na jeden patyk 3-4 ślimaczki.

Włożyć do piekarnika. piec w 180' przez 40 min. Po 20 min. szaszłyki obrócić.