- Czas gotowania: 40 min
- Czas przygotowania: 40 min
Składniki
podwójna pierś z kurczaka
opakowanie przyprawy Gyros
papryka żółta
papryka czerwona
puszka kukurydzy
szklanka śmietany 30%
2 garście cebulki prażonej firmy „RAFEX”
4 ziemniaki
2 l. bulionu
sól, pieprz, słodka papryka
tłuszcz do smażenia
Przepis
Mięso kroimy w cienkie paski. Mieszamy z przyprawą „Gyros”. Smażymy na patelni na rumiany kolor. Paprykę także kroimy w paseczki. Bulion zagotowujemy. Dodajemy pokrojone piersi z kurczaka i paprykę. Gotujemy ok. 10 min. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, kukurydzę i cebulkę. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.