Zupa gyros

Basia
Zupy
08.10.2015 8:08
Zupa gyros
  • Czas gotowania: 40 min
  • Czas przygotowania: 40 min

Składniki

podwójna pierś z kurczaka

opakowanie przyprawy Gyros

papryka żółta

papryka czerwona

puszka kukurydzy

szklanka śmietany 30%

2 garście cebulki prażonej firmy „RAFEX”

4 ziemniaki

2 l. bulionu

sól, pieprz, słodka papryka

tłuszcz do smażenia

Przepis

Mięso kroimy w cienkie paski. Mieszamy z przyprawą „Gyros”. Smażymy na patelni na rumiany kolor. Paprykę także kroimy w paseczki. Bulion zagotowujemy. Dodajemy pokrojone piersi z kurczaka i paprykę. Gotujemy ok. 10 min. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, kukurydzę i cebulkę. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.