Zupa serowa z mięsem mielonym

Barbara
Zupy
07.10.2015 15:03
Zupa serowa z mięsem mielonym
  • Czas gotowania: 45 min
  • Czas przygotowania: 45 min

Składniki

3 kostki rosołowe

3 serki topione po 100 g

50 dag mięsa mielonego

włoszczyzna mrożona (paski) 45 dag

1 duża cebula

zioła prowansalskie- 2 łyżki

słodka papryka

sól. pieprz,

tłuszcz do smażenia

Przepis

Serki rozdrabniamy widelcem i zalewamy 2 l. wody. Dodajemy bulion w kostkach, zagotowujemy i czekamy aż serki się rozpuszczą. W tym czasie mięso podsmażamy na patelni na rumiano, podsmażone dodajemy do bulionu. Dokładamy włoszczyznę. Całość gotujemy ok. 20 minut. Cebulę ścieramy na tarce. Dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Wsypujemy zioła. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.