- Czas gotowania: 45 min
- Czas przygotowania: 45 min
Składniki
3 kostki rosołowe
3 serki topione po 100 g
50 dag mięsa mielonego
włoszczyzna mrożona (paski) 45 dag
1 duża cebula
zioła prowansalskie- 2 łyżki
słodka papryka
sól. pieprz,
tłuszcz do smażenia
Przepis
Serki rozdrabniamy widelcem i zalewamy 2 l. wody. Dodajemy bulion w kostkach, zagotowujemy i czekamy aż serki się rozpuszczą. W tym czasie mięso podsmażamy na patelni na rumiano, podsmażone dodajemy do bulionu. Dokładamy włoszczyznę. Całość gotujemy ok. 20 minut. Cebulę ścieramy na tarce. Dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Wsypujemy zioła. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.