Tagliatelle ze szpinakiem i pieczarką w sosie śmietanowym

Paulina
Makarony
19.09.2015 8:32
Tagliatelle ze szpinakiem i pieczarką w sosie śmietanowym
  • Czas przygotowania: 40 min

Składniki

Składniki na 4 osoby

makaron tagliatelle 400-500 g – opakowanie

szpinak mrożony 450 g – opakowanie ( najlepszy brykiet)

czosnek 2 ząbki duże

cebula 1

filet z kurczaka podwójny

śmietana 30-36% 350 ml

przyprawy sól, pieprz

pieczarki 4 duże

olej/oliwa do smażenia.

Przepis

Przygotowanie:

Rozgrzać oliwę w głębokiej patelni. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić. Dodać obrany wyciśnięty przez praskę czosnek, po dodaniu czosnku nieco zmniejszyć moc palnika. Filet z kurczaka, wypłukać pod bieżącą zimną wodą, osuszyć, pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię, smażyć do miękkości. Szpinak dodać na patelnie, smażyć ok. 10-15 min, doprawić do smaku. Wszystkie składniki zalać śmietaną, doprowadzić do lekkiego wrzenia. Ugotować makaron, wg wytycznych na opakowaniu, dodać do całości.