Puszyste racuchy z jabłkami. Szybko i smacznie.

Agnieszka
Przekąski
18.09.2015 23:19
Puszyste racuchy z jabłkami. Szybko i smacznie.
  • Czas gotowania: 10 min
  • Czas przygotowania: 5 min

Składniki

SKŁADNIKI:

1 jajko

3 łyżki cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 szklanki mąki

1 szklanka mleka

1 duże jabłko

cukier puder

olej do smażenia

Przepis

PRZYGOTOWANIE:

Do misy robota kuchennego wbijamy jajko, dosypujemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Dokładnie mieszkamy składniki. Jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do misy i ponownie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, na małym ogniu smażymy na brązowo. Po usmażeniu odkładamy na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego:)