Placki z kapusty włoskiej

Ewelina
Obiad
31.08.2015 11:10
Placki z kapusty włoskiej

Składniki

Składniki:

1 główka włoskiej kapusty

1 czerstwa bułka

½ szklanki mleka

2 łyżki masła

1 cebula

2 jajka

1 szklanka kaszy manny

sól do smaku

pieprz ziołowy do smaku

olej do smażenia

Przepis

Kapustę pokroić i ugotować w osolonej wodzie, następnie odcisnąć.

Bułkę namoczyć w mleku i również dobrze wycisnąć. Cebulę drobno pokroić i usmażyć na maśle.

Kapustę, cebulę i bułkę zmielić, dodać jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym oraz wsypać kaszę mannę.

Masę dokładnie wymieszać.

Formować łyżką kotlety i smażyć z obu stron na oleju na złoty kolor.

Podawać z ostrym dowolnym sosem.