Składniki Ilość: 8 sztuk 375 g ciasta francuskiego 1 gruszka 1 duże jabłko 3 łyżki soku wyciśniętego z cytryny 1/3 łyżeczki cynamonu 2 łyżki cukru 1 Jeżeli tylko macie w lodówce gotowe ciasto francuskie przygotujecie je naprawdę szybko, dzięki czemu rożki te sprawdzą się również na niezapowiedzianą wizytę gości. Kiedy macie ochotę na słodkie domowe łakocie, a nie chce Wam się stać zbyt długo w kuchni, to te ciastka sprawdzą się idealnie! Pokroić je na 8 kwadratów i na każdy z nich wyłożyć owocowy farsz. W kubeczku roztrzepać ze sobą jajko z mlekiem i smarować nim z zewnątrz rożki. Owoce pokroić w niedużą kostkę, przełożyć do miski i wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem, mąką oraz cynamonem. Następnie złożyć każde ciasto na pół po przekątnej, sklejając ze sobą jego rogi. czubata łyżka mąki pszennej 1 jajko 1 łyżka mleka Gdyby nie chciało się lepić, brzegi ciasta posmarować jajkiem lub wodą.