składniki: ciasto na roladę 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem 250 ml śmietanki do ubijania 200 g jeżyn 5 łyżek mleka 1 czubata łyżeczka żelatyny cukier ok 1-2 łyżki Składniki na ciasto przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Gotowy krem wstawić na kilka minut do lodówki aby lekko zesztywniał dzięki temu nie spłynie z ciasta i będzie się ładnie rozprowadzał. Ponownie zwinąć w roladę i wstawić do lodówki na ok 3-4 godziny aby krem dobrze stężał. Gorące ciasto ułożyć na ściereczce wierzchem do ściereczki, zdjąć papier i zwinąć razem z nią w roladę. Wylać ciasto, wyrównać, wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec do zarumienienia ok 10-15 minut. Na końcu dodać pianę z białek i dokładnie wymieszać. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier. Jeżyny zmiksować na mus, jeśli przeszkadzają nam pesteczki przetrzeć przez gęste sito. Następnie białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i odstawić.