Sałatka z kalafiorem, ziemniakami, rzodkiewką i tuńczykiem

Dominika
Sałatki
21.07.2016 19:51
Sałatka z kalafiorem, ziemniakami, rzodkiewką i tuńczykiem

Składniki Ilość: 3 porcje 1 mały kalafior 1 pęczek rzodkiewek 500 g obranych młodych ziemniaków 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 pęczka koperku 1/3 pęczka szczypiorku 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki soku wyciśniętego z cytryny sól, pieprz do smaku Kalafior można podzielić jeszcze na mniejsze kawałki, a następnie wymieszać z rzodkiewką, ziemniakami oraz odsączonym z zalewy tuńczykiem. Jak na zewnątrz robi się cieplej, to od razu wiem, że na obiad będzie coś mało skomplikowanego, czyli przeważnie właśnie sałatka. Kalafior podzielić na różyczki, umyć, dodać do gotującej, lekko osolonej wody i gotować około 7 minut. Przygotowanie Umyte ziemniaki pokroić na średniej wielkości, nieregularne kawałki, a następnie ugotować do miękkości. Rzodkiewki umyć i poprzekrawać każdą na około 3 kawałki. W małej miseczce wymieszać oliwę, cytrynę oraz sól i pieprz.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/salatka-z-kalafiorem-ziemniakami-rzodkiewka-i-tunczykiem/