Jajka po diabelsku

Ewelina
Śniadania
24.08.2015 9:55
Jajka po diabelsku

Składniki

2 jajka

7-8 pieczarek

4 kabanosy

1 duża papryka

kawałek posiekanej papryczki chilli

2 cebule

3 ząbki czosnku

posiekany szczypiorek do ozdoby

3-4 pomidory

Przepis

Warzywa myjemy i kroimy. Następnie podsmażamy je na oliwie- najpierw paprykę, potem dodajemy cebule, pieczarki, czosnek i papryczkę chilli. Możemy dodać ulubione przyprawy- np. zioła prowansalskie. Na koniec dorzucamy pokrojone kabanosy i pomidory.

Podsmażamy tak długo, aż woda z warzyw niemal całkiem odparuje. Wtedy przekładamy je do naczyń żaroodpornych, wbijamy jajka i zapiekamy tak długo, aż się zetną.

Gotowe!

Jajka po diabelsku podajemy z pieczywem i udekorowane szczypiorkiem.

Mniam mniam!