Zapiekane awokado

Ewelina
Śniadania
24.08.2015 9:53
Zapiekane awokado

Składniki

1 duże awokado

2 jajka (najlepiej w rozmiarze "M")

2 łyżeczki masła

2 łyżki tartego parmezanu

szczypiorek do ozdoby

szczypta pieprzu

Przepis

Awokado myjemy, kroimy na pół i pozbywamy się pestki. Do wgłębienia po pestce wkładamy po pół łyżeczki masła i tartego parmezanu. Następnie wbijamy jajko, kładziemy na nim resztę masła i tak przygotowane awokado zapiekamy przez kilka minut w piekarniku.

Pieczemy tak długo, aż białko się zetnie, ale żółtko nadal pozostanie płynne.

Przed podaniem posypujemy parmezanem, szczypiorkiem i doprawiamy do smaku pieprzem.

Gotowe!

Zapiekane awokado podajemy ze świeżym pieczywem.