Karkówka duszona

Beata
Obiad
24.08.2015 0:17
Karkówka duszona

Składniki: 1,50 kg karkówki wieprzowej 2 łyżki masła klarowanego 3 cebule 3 ząbki czosnku sól pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki rozmarynu Karkówkę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. W rondlu rozgrzać masło i obsmażyć karkówkę z każdej strony na złoty kolor, a następnie dodać pokrojoną w piórka cebulę i zalać wodą mięso. Wszystko dusić na wolnym ogniu od czasu do czasu obracając mięso do jego miękkości. Wszystkie przyprawy wymieszać w miseczce i natrzeć karkówkę bardzo dokładnie z każdej strony.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/08/karkowka-duszona.html