Jajecznica z papryką

Ewelina
Śniadania
19.08.2015 21:04
Jajecznica z papryką

Składniki

na 2 porcje

4-6 jaj

1 papryka pokrojona w kostkę

kilka gałązek szczypioru

pieprz, sól

1 łyżka masła

1 łyżka mleka

kiełki, zielenina do ozdoby

ulubione pieczywo

Przepis

W misce roztrzepuję jaja wraz z mlekiem i przyprawami.

Paprykę pozbawiam gniazda nasiennego i kroję w kostkę, szczypior drobno siekam.

Na patelni roztapiam masło i smażę na nim przez kilka minut paprykę, aż zmięknie. Następnie dodaję roztrzepane jaja i posiekany szczypior. Całość na średnim ogniu smażę do momentu, aż jajka się zetną. Pod koniec doprawiam do smaku odrobiną soli i pieprzu, jajecznicę podaję na ciepło, posypaną kiełkami z kromką świeżego pieczywa.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną