Sałatka z kaszą gryczaną

Ewelina
Sałatki
19.08.2015 20:58
Sałatka z kaszą gryczaną

Składniki

na 1 (konkretną) porcję

100 g kaszy gryczanej

100 g sera typu feta

2-3 gałązki selera naciowego

2-3 gałązki szczypiorku

10 suszonych pomidorów z zalewy

1 łyżka posiekanego koperku

pieprz, sól

1-2 łyżki majonezu

1-2 łyżki jogurtu naturalnego

Przepis

Kaszę gryczaną gotuję według wskazówek na opakowaniu.

Seler naciowym myję, osuszam i kroję w kawałki o grubości ok. 1 cm. Ser feta kroję w kostkę, suszone pomidory w paski. szczypior i koperek drobno siekam.

Wszystkie składniki wraz z ugotowaną kaszą przekładam do miski, doprawiam do smaku solą oraz pieprzem i stopniowo dodaję majonez oraz jogurt naturalny. Całość mieszam i gotowe.