Składniki: duża kapusta włoska 0,5 kg ziemniaków 0,5 kg pieczarek 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego sól, pieprz łyżka przecieru pomidorowego olej Przygotowanie Do dużego garnka wkładamy kapustę z wyciętym głąbem. Z liści kapusty odcinamy zgrubienie z głównego nerwa, nakładamy po łyżce farszu i zawijamy. Wodę doprowadzamy do wrzenia, po chwili z kapusty odcinamy liście, które robią się miękkie. Trochę nietypowe gołąbki z włoskiej kapusty, zapiekane w piekarniku. Farsz z ziemniaków, mięsa mielonego i pieczarek daje im przepyszny smak. Formę do zapiekania natłuszczamy olejem, można również wyłożyć pozostałymi po gołąbkach liśćmi kapusty.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://e-przepisykulinarne.pl/2015/08/pieczone-golabki-z-farszem-miesno-pieczarkowym/